torstai 10. huhtikuuta 2014

Kolme kuukautta Iloa!

Heippa!

Kyllä nyt on kerrottavaa taas! Täällä kirjoittelee nyt juhlapäivän kunniaksi Ilo. Tänään täytin siis kolme kuukautta ja sain mun ihka ensimmäisen "synttärilahjan". Äiti oli ostanut mulle myös mun elämän suurinpiirtein ensimmäisen asian, joka ei ole vaaleanpunainen. Sain valkoisen vetolelun ja sydämenmuotoisia karkkeja. En vaan käsitä, mikä merkkipäivä Onnilla oli tänään, kun sillekin annettiin niitä karkkeja?


No, koska oon näin iso tyttö niin oltiin äitin kanssa eilen vähän reissussa. Kävin ensimmäistä kertaa Onnin kanta-asiakasklinikalla! Onnin luottohoitajat sääli kauheasti Onnia ja meinas, että mä olen sille jotenkin kurja. Mun mielestä on hyväksyttyä vähän purra poskea ja hypätä selkään. On Onnikin tehnyt niin muille mopseille. 


Koira-Kissaklinikalla me siis käytiin tietysti ottamassa mulle rokotus. Olin hirvittävän kiltti ihan muodon vuoksi. Kun mentiin sisään äitin kanssa, arastelin vähän sitä tilaa ja kaikkia ääniä. Olin ihan äitin jaloissa kiinni, kun se täytteli mun tietoja siellä. Sitten, kun äiti otti mut syliin ja istuskeltiin odottamassa vuoroa, kiinnostuin kaikista ympärillä olevista koirista ja ihmisistä. En päässyt kauheesti tekeen tuttavuutta. Äiti oli musta niin ylpee, että vei mut vielä käymään sen työpaikallakin. Sain hirveesti ihailuja työkavereilta ja vanhuksilta. Näytin nyt kyllä oikein kunnolla äitille ja kasvattajalle, kun ne meinas, että tällanen riiviö saa porttikiellon Koira-Kissaklinikalle! Voivoi kuulkaas...


Viikonloppuna oltiin viettämässä mummun syntymäpäiviä Vammalassa. Mummu täytti varmaan jotain 25-vuotta, luulisin. Oltiin ostettu sille lahja ja leivottiin mummunmummun kanssa kakku. Ostettiin tietysti kukkiakin. Kyllä mummun kelpasi juhlia! Käytiin myös mummunmummulla ja kasvattajalla. Mummunmummulla rentouduin pappan vattan päällä, kun olin ensin täyttänyt herkuilla oman vattani. Kasvattajalla riehuin sitten senkin edestä viiden kuukauden ikäisen Ellin kanssa. Me oltiin kyllä ihan saman kokoisia, että en tiedä, minne Ellin kasvupyrähdys on jäänyt. Oon joka tapauksessa Iloinen, että mulla on tollanen tasaveronen painikaveri siellä. Eikä se hermostunut muhun kuin kerran. En voi siis kauhean ärsyttävä olla...
Mä ja Elli
Nähtiin Onnin sisko!
Onni ja vaari-Kaapo
Mä ja Onni mummunmummulla
Hilma, Onni ja mä aamukahvilla
Vammala-reissulla olin myös ensimmäistä kertaa autohäkissä. Onnille äiti ja iskä osti turvavyövaljaat. Tää on järjestely niin kauan, että iskä ostaa farmariauton tai mä kasvan niin isoksi, että mullekin kannattaa ostaa turvavyövaljaat. Saa nähdä kumpi käy ensin. Kyllähän tää kevät on miesten autokuumeaikaa... No, mä joka tapauksessa käyttäydyin häkissäkin mallikaasti. Alkuun vähän itkin, kun olisin Onnin kainaloon halunnut. Muuten me sitten oltiin kylki kyljessä siinä koko matka. 


Nyt mä lisään tähän vielä ison läjän kuvia meistä kuvauksellisista mopsipersoonista, heh... Toisin sanoen lähinnä musta, koska Onni ei enää poseeraa. Hän kiukuttelee äitin kameralle. Äitillä on siitä monta kuvaa, mutta niissä on Onnin häntä tai poski. Ehkä Onnin arki tästä vielä Iloksi muuttuu, kun mä vähän kasvan. Olis Onnellinen, kun pääsee äitin ja iskän kainaloon nukkumaan... 


 PS. Osaan istu-käskyn. En mikään turha plikka oo.

4 kommenttia:

 1. Hei! Olen itse 2-vuotiaan mopsi uroksen omistaja, ja olen haaveillut toisesta mopsista. Haluasin kysyä oliko teillä joku tietty syy miksi valitsitte toiseksi mopsiksenne naaraan? Itse olen kuullut että kaksi uros mopsia voisivat tulla toimeen hyvin. Oletko erimieltä? Onko teillä suunnitelmissa leikkauttaa naaras vai uros? Pohdin tässä itse kumpi olisi parempi vaihtoehto. Oma uros mopsini on hyvin alistuva ja minua ehkä hieman pelottaa olisiko toinen uros huono valinta. Olisin kiitollinen jos jaksaisit kertoa ajatuksistasi asiaan :) Kiitos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa ja kiitos kommentistasi! Valittiin tyttö Onnin kaveriksi oikeastaan vahingossa, kun saatiin Ilo sijoitukseen. Luulen, että oltaisiin kyllä muutenkin päädytty lopulta tyttökoiraan. Tyttö ja poika melkeimpä varmemmin tulee toimeen kuin uros ja uros. Se on kuitenkin niin yksilökohtaista, onhan sitä paljon urosmopsikaksikoitakin. Meidän Onni on ainakin tosi reviirihakuinen esimerkiksi kun ollaan meidän vanhemmilla, jossa on 8-vuotias urosmopsi. Merkkailee ja yrittää alistaa Kaapoa. Vanhempien tyttömopsista Onni ei paljon välitä. Jos mahdollista niin kokeile mopsiasi tuomalla vieraita uroksia reviirille. Se näyttää jo paljon luonnetta... Ihanaa ja mopsikasta kevättä sulle! :)

   Poista
 2. Onpas kiva lueskella teidän mopsien touhuista! Itse olen haaveillut mopsin hankkimisesta jo jonkin aikaa, mutta mieheni kanssa emme ole ihan vielä samalla aaltopituudella. Kun kerta mekin asustelemme Turussa niin olisiko mahdollista tulla tutustumaan teidän mopseihin joku kaunis päivä..? Voisi mopsikuume tarttua meihin molempiin varsinkin kun pikkuista mopsukkaa pääsisi paijaamaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Kiva, että blogista on iloa :) Kyllähän noista mussukoista paijattavaksi riittää! Se on sitten vaan menoa sen jälkeen mopsihulluuden suhteen... ;)

   Poista